Despre Tango si originile sale

Astazi vom vorbi despre unul din dansurile mele preferate , si anume :Tango-ul. Originile sale sunt misterioase, insa stim cateva lucruri cu siguranta: a aparut in secolul al 19-lea in America Latina, mai specific in Buenos Aires, Argentina.

Se spune ca cei care l-au practicat primii au fost imigrantii si clasa muncitoare argentiniana, sugerand astfel un motiv pentru pasiunea care vibreaza din acest stil de dans! Este preferatul meu, mai ales pentru ca se practica oarecum intr-o imbratisare, care variaza in functie de stilul de tango, de viteza si de emotie pe care cuplul doreste sa o emane.

Un dansator bun de tango, se lasa dus de vibratiile muzicii , intocmai, imitand viteza si emotia pe care aceasta o transmite! Exista dupa cum spuneam, diferite stiluri, spre exemplu tango-ul care presupune acea imbratisare in care partenerii isi arcuiesc spatele pastrand o oarecare distanta intre ei, cu exceptia soldurilor care raman lipite unul de altul! In tango-ul argentinian, piepturile dansatorilor sunt apropiate, pastrandu-se o distanta intre soldurile celor doi. In mare parte , desi de-a lungul timpului, instructorii au reusit sa impuna anumite elemente, pentru a putea preda mai usor amatorilor si dansatorilor profesionisti, se pune ca tango-ul este improvizatie si creativitate!

Cei dintre voi care doresc sa se initieze in tainele  acestui minunat dans, pot beneficia de cursuri dans Bucuresti, in cadrul numeroaselor scoli de dans din capitala. Recomandarea noastra este Academia de dans Triumph Dance Academy, unde puteti beneficia de experienta profesionala a lui Iulian Panait - dansator profesionist, dublu campion national, dublu vicecampion national si reprezentant al Romaniei la trei Campionate Mondiale de dans sportiv! De asemenea ii puteti incuraja pe cei mici inscriindu-i la cursuri dans copii, in cadrul aceleiasi academii!

De-a lungul scurtei dar tumultoasei istorii a tango-ului si a stilurilor de dans derivate din acesta, s-au remarcat cateva nume dintre care amintim si va invitam sa va documentati despre Carlito si Rosa Perez, un cuplu legendar , proprietari ai clubului Sunderland din Buenos Aires, de la care se crede ca  aproape toti castigatorii campionatelor mondiale de tango, au luat lectii!
Pe curand!